一人有一冊《新華影訊》

2008/10/01 at 7:30 am | Posted in 電影宣傳, 香港戲院/港島 | Leave a comment
Tags:

  新華戲院於1985年9月1日開業,首映《戲假情真》。戲院啟業已有派發《新華影訊》The Classics Magazine,當時身在澳門,自然取不著第一冊。

  來到香港,租住一間房,曾在房東一個雜物架底層瞄到這一冊創刊號如垃圾般扔在一側,不過,和房東關係麻麻,連借閱的意圖都沒有。

  不知道《新華影訊》於何時停發,手邊最後一冊是1993年春季,戲碼有《卓別靈傳》、《豪情蓋天》、《此情可問天》、《無名英雄》、《小學英雄傳》,那時新華已和普慶聯線,這些戲都前往普慶看。

  按季度出版的《新華影訊》,於戲院隨購票派發,一票一本,雖只是宣傳刊物,但製作尚且不俗,尤其早年,兼具一點評論文字。不知道合共出版過多少本,大概有朋友會儲起一套吧!自己僅有數本而已。


↑左起:1986年春季《征空先鋒》、1986年秋季《姊妹情深》、1988年夏季《籠中的女兒》(前譯《深閨怨》)


↑左起:1989年夏季《紐約故事》、1990年夏季《星光伴我心》、1993年春季《卓別靈傳》

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: